עזרה בפענוח בדיקת ANA IFA

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

08/03/2022 | 17:21 | מאת: אסתי

שלום, בת 37 סובלת מכאבי גב באזור השחמות ונשלחתי לבדיקות דם. בדיקת anti scl70 חיובי בעקבות ממצא זה נבדקתי ע"י ראומטולוג שלא מצא ממצאים פיזיים חיצוניים למחלה כלשהי ושלח אותי לבדיקות נוספות בבדיקות נוספות C3 ו C4 בנורמה התקינה ANA IFA 1:160 AC2 dense fine speckled dfs70 מאחר והתור הבא לרופא ה ראומטולוג מאוד רחוק מבקשת עזרה בפענוח בדיקה ה ana... מה המשמעות? האם תקין? אם לא, על מה יכול להעיד? תודה... אסתי

שלום לא נראה שיש קשר בין הבדיקה לתלונה של כאב בשכמות. בדיקות מסוג ANA ונגזרותיו חייבות להיות במתאם לתלונות ספציפיות למחלה. בלעדי הקשר זה לא ניתן לעשות אבחנה ספציפית.

מנהל פורום דלקות מפרקים