הפסקת נטילת קולכיצין לצורך ניתוח

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

23/02/2022 | 23:23 | מאת: אוריה

אני נוטלת מזה כמה עשורים קולכיצין 0,5 מ ג פעמיים ביום לטיפול בקדחת ים תיכונית או בכצ ט. (אין הבחנה מבדלת). כעת שוקלת לעבור מתיחת פנים. הבנתי שהקולכיצין פוגע בהחלמה של פצעים. כמה זמן לפני הניתוח עלי להפסיק לקחת קולכיצין כדי לעבור את הניתוח וההחלמה בתנאים מיטביים. אציין כי בעבר הפסקתי כמה פעמים קולכיצין לתקופות ארוכות בהריונות. תודה. א.

שלום איני מכיר המלצה להפסיק קולכיצין בהריון ( בעבר נהגו לעשות זאת אך פסקו בהיעדר עדות לנזק ). גם הפגיעה בריבוי פצעים אינה מקובלת.

מנהל פורום דלקות מפרקים