האם צריך להתייחס ל ANA

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

23/02/2022 | 00:16 | מאת: עינב

שלום דוקטור אני מטופלת בריטלין בגלל ADHD .התחיל לי לפני שנתיים תופעת ריינו משמעותית ביותר .רופא המשפחה העלה טענה שאולי זה בגלל הריטלין ושלח אותי לראומטולוג לפני שנה והוא עשה לי בדיקות דם כולל ANA וזה יצא תקין ,.בקפילרוסקופיה יצא שיש עיבוי קפילרות ,נאמר לי שאפשר להמשיך בנתיים את הריטלין ולהמשיך לעקוב .עשיתי בנתיים בדיקת ANA ב UFA וזה חזר חיובי בטיטר של 1 80 בתבנית speckled pattern .האם זה משמעותי והאם זה מחייב הפסקת הריטלין מחשש להתפתחות סקלרודרמה תודה רבה

שלום התשובה תלויה במידה רבה בגיל בו החלה תופעת הריינו. ככל שהתופעה החלה בגיל צעיר יותר ( בוודאי לפני גיל 40 או בגיל העשרה הסבירות לסקלרודרמה מאד נמוך. ריטלין בהחלט עלול לגרום לתופעת ריינו. הפסקה זמנית עם העילמות תופעת הרינו גם היא תומכת בכך שזו הסיבה

מנהל פורום דלקות מפרקים