סקרואליטיס- מחמיר בהיריון?

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

20/02/2022 | 09:45 | מאת: סקרואליטיס מאובחן מ2018

בהיריון הראשון סבלתי החל מחודש שביעי בכאבי תופת באגן וגב תחתון בעיקר לאחר תנועה, פעילות, עליית מדרגות וכו'. הכריזו סימפיזיוליזיס. אחרי ההיריון הכאבים נמשכו ואפילו בישיבה הרגשתי את קצה עצם הזנב "בוערת". ב- CT ו- MRI אבחנו סקרואליטיס. כשאני יורדת במשקל הדבר פחות מורגש, עם עליה במשקל החל משעות הערב אחרי שהגוף היה בעשיה יש כאבי תופת. כעת היריון שלישי, שבוע 12 ושוב מתחילים כאבי התופת בכל איזור האגן והגב התחתון. 2 הלידות שלי היו בקיסרי, אולי בגלל ואולי לא הסקרואיליטיס. שאלתי- האם יתכן שבהיריון חלה החמרה? העצמה בתחושות? האם התרחבות האגן בהיריון עושה כאבים חזקים ומורגשים משמעותית מבשוטף עם סקרואיליטיס?

שלום בחלק מהמטופלות השינויים באגן כתוצאה מההריון גורמות להתלקחות הכאב. יש אפשרויות טיפול הן בתרופות בהזרקה תת עורית ( למשל CIMZIA) או בהזרקת סטרואידים ישירות למפרק תחת אולטראסאונד

מנהל פורום דלקות מפרקים