כאבים בכפות הרגליים ובאצבעות

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

16/02/2022 | 09:43 | מאת: טליה

שלום ד"ר. אובחנתי עם מחלה אוטואימונית באפריל 2021. טופלתי עד לפני שבועיים בפרדניזון ולפני כחצי שנה עברתי שני סבבים של טיפול ביולוגי (בהפרש של שבועיים). כבר חודש וחצי שאני מרגישה כאבים בכפות הרגליים, בעיקר שאני מתעוררת, אם אני לא טועה זה משתחרר קצת בהליכה. ולפני שבועיים התחילו לי גם כאבים באצבעות בכפות הידיים. חשבתי שמדובר בשרירים שתפוסים, אבל לא יכול להיות שכ"כ הרבה זמן. יש לי גם כאבים בידיים ובצוואר אבל אני משייכת אותם לעובדה שאני מרימה את הילדה שלי בת השנה וחודשיים (התחושה שהם תפוסים). האם ייתכן שזה מהירידה בסטרואידים ובהמשך גם מההפסקה איתם?

שלום לא ציינת מהי המחלה, איזה טיפול את נוטלת. קשה לומר מהנתונים . באופן כללי גם לאחר מתן תרופה ביולוגית אין היעלמות מלאה של כאב המפרקים ברוב דלקות המפרקים וחלק לא מבוטל מהמטופלים נזקקים לתוספת של סטרואידים במינון קטן.

מנהל פורום דלקות מפרקים