פרדניזון 50 מ"ג ביום

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

26/01/2022 | 10:54 | מאת: אני

שלום רב, אבי בן 80, נוטל פרדניזון 5 מ"ג ביום. סבל מהתקף של זרמים חזקים בכף היד ונימול כמעט חודש. לקח משככי כאבים. כעת, ההתקף פחת אך אצבעות כף היד עדיין בתחושת נימול/רדום. הראומטולוג בשלב זה נתן 50 מ"ג פרדניזון ל-5 ימים ואח"כ לחזור באופן מיידי ל-5 מ"ג. זה נשמע לי כמות עצומה, בהתחשב שההתקף החזק כבר ב"ה מאחוריו. מה דעתך..? שאלה נוספת ברשותך, לשם השוואה, מהי כמות הקורטיזון שיש בזריקת דיפרוספאן לעומת 50 מ"ג פרדניזון ביום? תודה מראש!

שלום אם אין דלקת בשרש כף היד הגורמת ללחץ על העצב לא ברור מדוע ניתן פרדניזון. הטיפול בלחץ על העצב אם אין מדובר בדלקת הוא שיחרור על ידי ניתוח. DIPROSPAN במינון של 2 מ"ל שווה בערך ל 40-50 מג פרדניזון

26/01/2022 | 14:41 | מאת: אני

תודה רבה דר'. יש דלקת לפי בדיקת רופא ידנית. ולפי תוצאת ct שורש כף היד: שינויים אוסטאוארטריטיים ודיגנרטיבים במפרקי ה-cmc 1 משני הצדדים (משמעותי בשמאל שזו היד הכואבת) ללא עדות למשקעי חומצה אורית במפרקים וברקמות מסביב. מה דעתך? שייקח 50 מ"ג ל-5 ימים? והחזרה המיידית ל-5 מ"ג בסדר? כך אמר הרופא, אך אני מעדיפה לשמוע עוד דעה. המון תודה יישר כח!!!

07/02/2022 | 08:58 | מאת: אני

דר' יקר, אודה לתשובתך להמשך שאלתי בבקשה. מצד שני, מינון נמוך יותר מ-50 גם יכול לעזור לא?

מנהל פורום דלקות מפרקים