נימול כפות ידיים,אצבעות כף יד נוקשות

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

17/01/2022 | 20:45 | מאת: משה

דר' עודד קמחי שלום רב, אימי בת 86 סובלת מזרמים "דקירות" בכפות ידיים במשך כל היום, כפות ידיים נפוחות וכואבות עור נוקשה בעיקר בבוקר. EMG כפות ידיים נאמר ע"י אורטופד כף יד שיחסית תקין : מדיאנוס ML ימין 3.7 ומשמאל 4.א סנסורי ימין 3.6 ומשמאל 4.5 אצבעות נוקשות יותר בבוקר, כמוכן מתארת זרמים דקירות בכפות הרגליים. לאיזה רופא לקחת אותה? במה יתכן שמדובר, דלקת פרקים? תודה

שלום דקירות מעידות בדר"כ על גירוי של עצב. לעיתים מדובר בבעייה בעצבים עצמם , לעיתים הקרנה במוצא מעמוד השדרה ולעיתים קורה שהלחץ על העצב נובע מדלקת גידים/מפרקים באתר שבו העצב עובר. יש להתייחס לקליניקה ולקבל החלטה בהתאם לממצאים. בהצלחה

מנהל פורום דלקות מפרקים