pcr gene rearrangement

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

16/01/2022 | 16:23 | מאת: שושי

שלום פרופסור בני מאושפז כבר 11 יום עם חום גבוה שהתחיל כשבוע וחצי לפני שאושפז [ביחד כבר 3 שבועות חום ]ואנמיה מיקרוציטית עם רטיקולוציטוזיס ונויטרופניה עם מספר טסיות תקין ,לא נראו בלסטים במשטח מח עצם .נשלחו בדיקות רבות לשלילת זיהומים ונשלח גם serum soluble interleukin-2 receptor במחשבה על hlh אבל פריטין וטריגצלרידים תקינים ולא נראה המפגוציטוזיס במח העצם .בפט סיטי יש קליטה מוגברת בבלוטה מעל הסרעפת ובטחול מוגבר ובמוח העצם ובאבחנה מבדלת זה קליטה ל רקע מחלת חום ממושכת או תהליך לימפופרוליפרטיבי . האם יש דרך לשלול או לאבחן לימפומה באמצעות בדיקת t-cell gene rearrangement מכיון שעולה חשד למחלת סטיל אבל יש כמה דברים שלא אופיינים כמו הטחול המוגדל והאנמיה והנויטרופניה וההעידר הפריחה האופיינית לסטיל תודה רבה

שלום בירור חום ממושך הוא לעיתים תהליך סבוך, במיוחד בשלב שבו לוקחים בחשבון מצבים נדירים כמו אלה שתארת. לימפומה מזהים בביופסיה. האבחנה של מחלת STILLS היא תמיד משוערת- שילוב של נתונים קליניים ומעבדתיים. בהצלחה

מנהל פורום דלקות מפרקים