דחוף, עקב התפרצות גאוט, האם נתנו לי מרשם "מוגזם" של ארקוקסיה?

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

10/01/2022 | 22:44 | מאת: נון

אני בן 41 עם יתר לחץ דם (מאוזן עם רמיפריל), ואבנים קטנות בכליות. מזה כמה שנים בדיקות הדם הראו רמה גבולית של חומצה אורית 7.2 ולא הורגש כלום. בבדיקה האחרונה לפני חצי שנה זה עלה ל9.38, עדיין לא היו בעיות. אחרי כמה חודשים התחלתי להרגיש משהו בבוהן רגל שמאל, בין כאב עמום לחוסר נוחות שהלכו ובאו. לפני שבוע קיבלתי ממש, התקף גאוט כואב בגללו בקושי הלכתי. רופאת המשפחה רשמה לי אטוריקוקסיב 90 מ"ג ל14 ימים. אני לוקח את התרופה והיא עובדת, למעשה יום אחרי תחילת הטיפול כבר בקושי הרגשתי כאבים. כעת כבר לא מרגיש שם כמעט כלום, אבל מדי פעם כאב חלש חלש ועמום. עם זאת, בדיעבד יצא לי לקרוא שהטיפול המומלץ לגאוט הוא למעשה 120 מג ל8 ימים. אמנם המינון אותו אני קיבלתי הוא 90 (אולי בגלל הלחץ דם, המאוזן כאמור, נתנה לי פחות), אבל90X14 ימים יוצא בחשבון פשוט יותר מ8X120. אני מודאג בגלל שהבנתי שיש לצמצם את צריכת התרופה כמה שאפשר. האם יכול להיות שהכמות שרשמו לי מוגזמת? מה לעשות? תודה .

שלום הטיפול בהתקף חד נמשך בין 5 ימים לשבוע. הצלחת הטיפול קשורה בעיקר למהירות שבה הותחל. מבחינת ארקוקסיה-120 מג ל 3 ימים ואחר כך 90 מג ל 3 ימים לרוב יספיק. בהמשך צריך לטפל מניעתית.

11/01/2022 | 08:19 | מאת: נון

תודה על המענה המהיר, אך מה כדאי למעשה לעשות עכשיו בהתחשב בעובדה שלקחתי כבר 8 ימים 90 מג (את הכדור של היום טרם לקחתי), האם להמשיך את הטיפול כפי שנתנו לי עוד 6 ימים? להפסיק לגמרי? כאמור הכאב עבר כבר ביום השני ומאז מדי פעם תחושות קלות, אולי אפילו פסיכוסומטיות. תודה!

מנהל פורום דלקות מפרקים