ביופסיית שריר

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

27/12/2021 | 16:13 | מאת: עדי

שלום ד"ר לפני חצי שנה החלו לי התכווצויות שרירים בספורט שגרמו לכמה מתיחות שריר שהפכו להתכווצויות שרירים קשות בלילה(ה 10 דקות של כאבי תופת בכפות הרגליים והתאומים) ונגרמו לי עוד מתיחות שריר. מאז אני כבר לא עושה ספורט אך התכווצוית השרירים ממשיכות למרות מגנזיום וסידן. רופאת המשפחה רצתה שאברר מדוע השרירים שלי נקרעים בקלות(בת 39) ומדוע התכווצויות השרירים ממשיכות. נוירולוג מומחה שרירים נתן emg שיצא תקין וגם אין חולשת שרירים וקריאטנין תקין cp. הוא העלה את האופציה למיופתיה אך לא אמר לעשות ביופסיית שריר. אני קצת שמחתי כי אני חוששת מביופסית שריר ודברים בעור לא מחלמים אצלי טוב לאחר הליכים כאלה. האם לא ייתכן מצב שישנם אנשים שהשרירים שלהם יותר חלשים וכן הגיוני שיקרעו בקלות גם ללא מחלת שריר ומיופתיה? האם לפי דעתך כן חשוב לעשות ביופסיית שריר כדי לשלול סופית מיופתיה? כי למעשה הבנתי שאין טיפול לעצירת המחלה ופיזיותרפיה אני עושה גם ככה. בדיקת נוגדנים אוטואימונים למיופתיה תקינה. והאם לפי דעתך התרופה גאבאפבטין יכולה להוריד את כמות התכווצויות השרירים? מי טוניק לא עזרו. תודה רבה

שלום אם אין חולשה של השרירים או עלייה בערכי CPK אין התוויה לביצוע ביופסיית שריר. להתכווצויות שרירים אין טיפול יעיל

מנהל פורום דלקות מפרקים