טיפול במבטרה בזמן זה

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

11/11/2021 | 21:52 | מאת: יוני

שלום דוקטור האם מי שיש לו נוגדנים כנגד קורונה כתוצאה מחיסון והוא מתחיל לקבל מבטרה ,האם הנוגדנים נמחקים לו והוא לא מוגן בפני קורונה .? כמו כן אני שואל האם אדם שמקבל מבטרה ומתחסן האם החיסון לא יעיל בכלל ? האם יש נתונים לגבי פיתוח נוגדנים או לגבי הגנה גם בלי נוגדנים בפני קורונה ?והאם המחלה שלו יותר קשה? אני שואל שאלות אלו כי הוצע לי טיפול במבטרה ואני מנסה להבין את ההשלכות.הרופא נתן את זה לשיקול דעתי והסביר לי במהירות ולא בדיוק הבנתי ממנו את הנתונים . תודה רבה

שלום הטיפול במבטרה מונע משמעותית התפתחות נוגדנים לאחר מתן החיסון. כנראה שבוסטר 3 מועיל לעיניין זה. לא ברור האם החיסוניות נשמרת לאחר המתן. קרוב לודאי שהיא ממשיכה להיות נמוכה מזו של שאר האוכלוסיה. אם יש טיפול חלופי למצבך בעל יעלות דומה זה בהחלט שיקול.

מנהל פורום דלקות מפרקים