האם יש הרבה בדיקות לאבחון דלקת?

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

27/10/2021 | 20:33 | מאת: יעל

שלום, בת 40 בריאה ללא תרופות כלשהן, משקל תקין. כעת כואב לי הכתף,כבר כמה חודשים ועקב החמרה פניתי לאורתופד. האורתופד היה משקיען והסתכל בתיק שלי ודיבר איתי על אופציה של ללכת לראמטולוג. ראה שעשיתי בדיקת דם לדלקת מפרקים ביוני. אמר שיש הרבה בדיקות לאבחון דלקות מפרקים. וכי מה שאני עושה פעם ב... אצל רופא משפחה הן בסיסיות. עשיתי RF, משלים ועוד כמה תמיד יוצא תקין. הסיפור שלי: הה חשד לפיברו. היו לי כאבי תופת במשך 7 שנים כשהייתי סטודנטית. הכאבים היו בעיקר בברכים היתה נוקשות בבוקר, כאב מכרסם זרמים לא יכולתי לדרוך על הרגל. אח"כ היתה לי תחושה של שריפה בעור הגב.. ולפעמים גם בכל הגוף מתוך שינה. היתה לי בעיה קשה בזיכרון לט"ק ובריכוז ברמה שמעירים לי.הייתי רגישה לקולות ריחות ורעשים זה היה משגע אותי אח"כ במהלך השנים היה לי כאב במפרק הלסת. פעמיים היו התקפים. גם כאב במפרק כף היד כמה חודשים. יש לציין שבד"כ זה עובר לבד אחרי תקופה של סבל. רק לכאבי ברכיים פניתי לרופא זה היה בלתי נסבל. ונתנו לי פיזיותרפיה אבל סבלתי 7 שנים גם הייתי מאוד מאוד עייפה. וגם זה עבר. כרגע החל לי הכאב בכתף. האם מדובר בראמטיזם? האם באמת יש בדיקותנוספות לדלקות מפרקים? מעניין אותי, האם יש אנשים שבעקבות החיסון לקורונה מתחילים להתעורר בעיות המפרקים? תודה

שלום דלקת מפרקים מאבחנים על ידי שילוב של תלונות המטופל בדיקה גופנית ובדיקות מעבדה. בחלק מדלקות המפרקים בדיקות המעבדה תקינות לגמרי. ראומטיזם היא מילה יוונית עתיקה שאינה מכוונת למחלה ספציפית.

מנהל פורום דלקות מפרקים