בדיקות אצל ראומטולוג

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

21/10/2021 | 18:27 | מאת: שושי

שלום בהריוני הראשון הפלתי בשבוע 6 .הריון השני היתי עם צוואר מקוצר אבל בסוף נולד ילד בריא בשבוע 38 במשקל 2670 .בהריון שלישי היה לי צירים בשבוע 23 והעובר לא שרד .נשלחתי לבירור קרישיות יתר שהיה תקין כולל נוגדנים כנגד APLA אבל DS DNA במולטיפלקס היה 11 [מ 10 זה חיובי ] ANA שלילי .C4 ו C3 תקינים . הראומטולוג אמר לי לעשות בדיקת ANA , RF , ובדיקת DS DNA בשיטת IFA ונוגדני APLA .ולהימנע מהריון . לא ברור לי למה עלי להימנע מהריון ,והיתי רוצה לברר האם שיטת מולטיפלקס היא לא מדויקת .בכמה אחוז מהנשים הבריאות יש נוגדנים כנגד DS DNA בשיטת מולטיפלקס וכמה בשיטת IFA ? תודה רבה

שלום אין מצב של ANA שלילי ו DSDNA חיובי. מדובר בטעות מעבדה נפוצה. מניח ומקווה שכל הבדיקות תצאנה תקינות. בהצלחה ובריאות שלמה.

מנהל פורום דלקות מפרקים