נזק לשרירים? מה יכול להיות?

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

11/10/2021 | 15:26 | מאת: יעל

שלום אני בת 41 מאובחנת עם cfs שמתבטא בעייפות קשה ללא כאבים. לפני 4 חודשים החלו לי התכווצויות שרירים בלילה שזה היה כאבי תופת לרבע שעה ותמיד היה עובר עד שאחרי 9 ימים זה גרם לי קרעים קטנים בשרירים(מתיחות שריר( בשתי כפות רגליים, שוק ירך ימין, מפשעת ימין ולאחר יום כל האצבעות בידיים. לאחר שבועיים נוספה שוק וירך שמאל ולאחר חודש 2 אזורים משני צידי הפה נתפסו, אזור ביו בית שחי לחזה ואזור ליד עצם הבריח. אני לוקחת מגנזיום במינון גבוה וסידן ואין שיפור. האורתופד אמר שהנזק הוא מתיחת שרירים שזה קרעים קטנים בשרירים. כבר 4 חודשים שכל מתיחות שריר הרבות לא החלימו והכאב זהה. יש לי גם גב תפוס עקב הרמת שקית כבדה שכבר 9 חודשים לא עובר. רופאת המשפחה אמרה לי להתייעץ עם ראמוטולוג(תור עוד 3 וחצי חודשים נתנו לי) כי אולי יש מחלה שמסבירה את כל המצב המוזר הזה ומדוע השרירים שלי ישר נקרעים לעומת אנשים רבים שאצלם בהתכווצויות שרירים לא קורה כלום. אילו מחלות יכולות להיות קשורות לזה? העניין הוא שכשהשריר נתפס בכף הרגל או השוק זה ספזם רציני וכאבי תופת אז אני קצת יכולה להבין שלעיתים זה יגרום למתיחת שריר, אבל בשני צידי הפנים ובאצבעות בידיים ועוד מקומות זה לא ספזם חזק. סתם ישבתי לראות טלויזיה עם פה סגור והרגשתי שנתפס השריר(זה לא עובר הרבה זמן אז הרופא אמר מתיחת שריר ולא סתם התכווצות) כנ"ל באצבעות הידיים פתאום הרגשה שנתפס בלי ספזם קשה וזהו זה לא עובר 4 חודשים. הרופא אמר שנראה בהמשך שאין נזק עצבי. שנתיים לפני כן עשיתי במשך 4 שנים כל יום ספורט על מכשיר אליפיקל עם התנגדות וחשבתי שהשרירים שלי בסדר. נאלצתי להפסיק עם ספורט עקב החמרה באסתמה ועקב דלקות גידים שעד היום לא החלימו מאז. תודה רבה

שלום רב התכווצויות שרירים הם דבר נפוץ. אין תרופה או טיפול אחר מוכח שמיטיב עם התופעה. המושג של "קרעים בשרירים "הוא בעייתי בהיעדר דימות.

מנהל פורום דלקות מפרקים