אבחנה משוערת של Reactive Arthritis

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

05/10/2021 | 00:13 | מאת: מיקי

שלום דוקטור מזה כחודש יש לי חום שמוגדר כסוב פיברלי ביחד עם כאבים בקרסוליים דו צדדית וגם בכפות ידיים דו צדדית .במיון ראה אותי ראומטולוג שקבע שבאבחנה מבדלת Reactive Arthritis .השאלה שלי לדוקטור היא שהכאבים שלי מוחמרים במאמץ דבר שלא מאפיין לכאורה בעיה ראומטולוגית .ודבר שני שמטריד אותי האם לא צריכים לשלול סיבות זיהומיות תודה רבה

שלום כאשר יש דלקת יש כאב גם במנוחה וגם במאמץ. אנימניח שהיתה התייחסות למרכיב הזיהומי האפשרי. בדר"כ במצבים אלו הזיהום כבר חלף. מקובל לבדוק זיהומים כרוניים בדרכי השתן שאינם נמצאים בבדיקת תרבית שגרתית

מנהל פורום דלקות מפרקים