ערכים חריגים בבדיקות דם

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

26/09/2021 | 20:16 | מאת: טל

שלום, נוטלת 12.5 מ"ג של פרדניזון. בסוף יולי עברתי טיפול במבטרה ולאחר שבועיים סבב נוסף. עושה כל חודש בדיקות דם שיצאו תקינות. היום עשיתי בדיקות דם ויש לי חריגה בבדיקת wbc יצא 31. בבדיקת Neut יצא 21. רופא המשפחה ביקש שאחזור שוב על הבדיקה. ביום רביעי יש לי ביקורת אצל הרופאה המטפלת בי בבית החולים. אני בלחץ ובהיסטריה. לא מתפקדת... ממה זה יכול להיות?? הבנתי שהערכים האלה אמורים לרדת לאחר מבטרה ואצלי הם עלו! האם הטיפול במבטרה לא עזר אם כך? נוטלת גם רספרים ויש לי נשירה קיצונית בחודשיים האחרונים, האם יש קשר?

שלום רב מפנייתך לא ברור לי אם מדובר ב 0.31 שזה מצב חירום או 31000. שני הערכים הם קיצוניים ובדר"כ אינם מוסברים על ידי מתן ה MABTHERA אלא אם כן קיבלת סטרואידים במינון גבוה סביב נטילת התרופה ואז ערכי ה WBC בהחלט יכולים לעלות. אם אין לך חום והרגשתך הכללית טובה זה מאד מרגיע.

מנהל פורום דלקות מפרקים