דלקת מפרקים - המלצה לתרופה

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

26/09/2021 | 09:14 | מאת: אורן

שלום ד"ר, אני חולה בראומטואיד ארתריטיס מגיל 19. טופלתי בהמון תרופות וזריקות זהב ושום דבר לא עזר עד שהוחלט לתת לי רמיקייד. מאז חיי השתנו פלאים. לא סבלתי מכאבים ומוגבלות. לפני חצי שנה חליתי בקורונה ומאז המצב רק התדרדר. לטענת הראומטולוג הרמיקייד הפסיק להגיב. לדעת רופאים אחרים היו צריכים לתת לי רת הקמיקייד בתדירות גבוהה יותר מאשר כל חודשיים וזאת בגין הרעה במצב לאחר הקורונה. בהמלצת הראומטולוג ניתנה לי תרופה בשם אולימיינט. אציין שהתרופה גרמה לי לתופעות לא קלות והוחלט להפסיק אותה. השאלה שלי: האם אני צריכה להמשיך ברמיקייד רק בתדירות גבוהה יותר לבינתיים או פשוט להחליף לתרופה אחרת?

שלום רב ישנן תרופות רבות שניתן לתת בדלקת מפרקים שגרונית שטרם נטלת. לא מקובל לתת רמיקייד יותר מאשר פעם ב 8 שבועות. לעיתים הגדלת המינון מחזירה את יעילות התרופה לתקופה מסויימת.

מנהל פורום דלקות מפרקים