סיכום MRI אגן - מה זה אומר ?

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

19/08/2021 | 07:31 | מאת: יוסי

מה כל המלל המפחיד הזה אומר ? האם יש איזהשהוא סיכוי לקשר בין זה לבעיות צוואר ? בבדיקת ה-CT נראה איזור בצפיפות נמוכה בעצם האיליום באספקט האחורי עליון מימין. בחלק ממדידות HU נראים ערכים של שומן. בתמונות MRI בקורלציה לאיזור שנראה ב-CT לא ניתן לזהות נגע גרמי מוגדר. מודגמת בצקת עדינה במיקום סוב כונדרלי לאורך המשטח האיליאקלי האחורי עליון של האיליום במפרק סקרו איליאקלי, מרכיב אקסטרה סינוביאלי וממצאים דומים אך מעט עדינים יותר גם משמאל )ראו תמונות 8-3 סדרה 6.) הממצאים הנראים ב-CT יכולים לייצג איזור של מח עצם שומני (FAT FOCAL.( מפרקי הירך ללא עדות לשינויים ארטריטיים בולטים. ללא עדות לתהליך גרמי בשאר עצמות האגן. ברצפים לאחר הזרקת גדוליניום נראית האדרה עדינה העוקבת אחר האיזור הבצקתי שתואר במיקום סוב כונדרלי לאורך משטחים איליאקלים באספקט האחורי עליון דו"צ. )תמונות 32-30 סדרה 2 )באבחנה מבדלת ביטוי לאנטזופתיה. יש לציין כי בחלקו, איזור ההאדרה והבצקת אינו עוקב אחר משטח מפרקי ויתכן ומייצג STRIAIN של שרירים ספינליים סיכום: ללא עדות לתהליך ליטי פתולוגי. שינויי סיגנל במשטחים איליאקלים דו"צ מערב איזורי מפרק סקרו איליאקלי אקסטרה סינוביאלי, ימין יותר משמאל. באבחנה מבדלת סקרו איליאיטיס מול אנטזופתיה.

שלום לא ניתן להתייחס לתשובות בדיקות/דימות מחוץ להקשר הקליני שלא מסרת. באופן כללי התאור יכול להתאים לחשד לדלקת במפרקי האגן. ממליץ לפנות לראומטולוג שהפנה לבדיקה

מנהל פורום דלקות מפרקים