נפיחות ורגישות כרונית בכתף ובדיקת MRI

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

17/07/2021 | 21:05 | מאת: דן

שלום ד"ר אנסה לקצר. אני מאובחן כשנתיים כבר עם דלקחת חוליות מקשחת\ספונדילארטרופית. כשאיבחנו אותי,הנפיחויות הראשונות היו בבת אחת-כתף,מרפק,אצבע(יד שמאל) ועמוד שדרה מודלק. הנפיחות בכתף היתה למשך חצי שנה כמעט ודי בולטת, גם לאורך עצם הבריח. בשנה האחרונה נפיחות קלה ונוקשות בכתף שמאל שבאה והולכת, עם כאבי תופת לעיתים. ניגשתי לMRI כתף וקיבלתי תשובה . כמובן שאלך לבדוק אצל אורתופד , אך האם בבדיקה יכולה להסביר מדוע הכתף מדי פעם מתנפחת? האם יש קשר בין המחלה שבה אני מאובחן לבין לממצאים בכתף? האםי הציסטאה שמצאו יכולה להיות קשורה למחלה ספונדיארטרופית? המון תודה, כתף שמאל התוויה: כאב סופרה-קלביקולרי משמאל הבדיקה מכוונת כתף, כוללת PD, T2, T1 .ללא הזרקת חומר ניגוד. אין בדיקה קודמת רלוונטית בידינו להשוואה. מפרק אקרומיו-קלביקולרי שמור. בורסה סובאקרומיאלית-סובדלטואידית שמורה. הגידים ושרירים של שרוול המסובב שמורים. גיד הבייספס שמור. ללא תפליט מפרקי חריג או עדות לטנוסינוביטיס בולטת. באספקט התחתון אחורי של מפרק גלנו-הומרלי, מבנה החשוד לציסטה סינוביאלית מולטי-לוקולרית הנמדדת 1.1* 5.2*8.2 ס"מ )סדרה 3 חתך 24 ,סדרה 4 חתך 16 . )במגבלות הבדיקה, חשד שיוצא משנץ זעיר הכונדרולברלי ב לברום אחורי , אך הממצא עדין )סדרה 3 חתך 20 ,סדרה 6 חתך 16 . ) התהליך דוחק את הטרז מינור. מוקד סקלרוטי, ספר אם משמעות קלינית, קצה תחתון של הגלנואיד )סדרה 7 חתך 14. )שאר לשד העצם שמור. מבנים נוירווסקולריים שמורים. לסיכום: ממצא חשוד לציסטה סינוביאלית/פאראלבראלית, ספק יוצאת משנץ זעיר כונדרו-לברלי אחורי. עם זאת, הבדיקה ללא הזרקת חומר ניגוד ואינה ארטרוגרפית. בהתאם לצורך קליני, ניתן לאשש אופי ציסטי ע"י אולטרסאונד. זיהוי פגם כונדרולברלי ע"י ארתרוגרפיה בהתאם לשיקולים קליניים.

שלום קשה מאד לדעת מתוך התאור וה MRI האם הכתף קשורה למחלה הדלקתית. האפשרויות לברר הן 1. האם הכתף מגיבה לטיפול בדלקת המפרקים המקשחת 2. לבצע ארטרוגרפיה של הכתף 3. לנקר את הנוזל מהכתף ולבחון האם הוא דלקתי בריאות שלמה

מנהל פורום דלקות מפרקים