צריכה עזרה לאבחון דלקת מפרקים

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

26/06/2021 | 17:04 | מאת: יעל

שלום, מגיל 29 אני סובלת מכאבי מפרקים.היום בת 45. רופא משפחה עשה לי בדיקות דם לנוגדנים לדלקת מפרקים אוטואימונית. והבנתי שהכל בסדר. במשפחה שלי רק לדודה אחת הייתה דלקת כזו. הכאבים שלי היו בעיקר בברכיים ברמה שלא יכולתי ללכת. הכאב בעיקר במנוחה ובבוקר נוקשות. עשו לי פיזיותרפיה מיפוי עצמות ולא מצאו משהו.. תמיד נשלחתי לאורתופד. סבלתי כ-7 שנים ממש קשה עד שעבר. יחד עם זה התחילו לי כאבים במפרק הלסת במפרקי הידיים. כאב שורף בגב... ואז פעם אחת שלחו אותי לראמטולוג שחשב שזה פיברומיאלגיה. יש לציין שיש כאב ורגישות זה מתגבר לפני מחזור חודשי. איכשהו הייתה הפוגה.יחסית. ועכשיו חודש יוני, שוב הברכיים עוצמה נמוכה מפרק הכתף מוגבלת בתנועות מסויימות מינואר ומה שגרם לי לרוץ לרופא זה כאב בעמוד שידרה בגב תחתון איפה שהאגן פשוט כאב רק בתנוחת שכיבה. עד כדי כך שלא הייתי מסוגלת להישאר במיטה. דבר שגרם למחסור שינה. וכשהגיע זמן התור פתאום שוב נעלם הכל כאב הגב והברכיים. אז ביטלתי. השבוע- התחיל כאב חדש! ממש איך שאני קמה בבוקר במפרק היד באזור המסרק החמישי.ממש מגביל. והתחיל גם ביד השנייה. אני רק רוצה לדעת אם כלל אפשר לאבחן את הבעיה שלי? האם זה יכול לגרום לי נזק? האם הטיפול זה רק אתופן? תודה

שלום בלי להתחייב לכך שהתאור מתאים למחלה ספציפית אומר כי ישנם סוגים של דלקת מפרקים שאים להם ביטוי בבדיקות המעבדה. יש חשיבות להגעה לבדיקה גם אם הכאב חלף. בריאות שלמה

מנהל פורום דלקות מפרקים