כאבים במפרקים ...............

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

21/06/2021 | 08:15 | מאת: יעל

שלום, אני לא מאובחנת ולא לוקחת תרופות. במשפחה דודה עם דלקת מפרקים אוטואימונית. אני סובלת מזה עשור מכאבי מפרקים. זה התחיל בגיל 29. לא נמצאה סיבה. תמיד הלכתי לאורתופד. רק פעם הפנו אותי לרמאטולוג שאמר שאולי זה פיברומיאלגיה. הכאבים שלי היו בברכיים.וזה היה בלתי נסבל עד כדי אי יכולה לדרוך על הרגל. לחץ. לפעמים כאב מכרסם. אח"כ גם היה לי כאב נוירופתי שורף בגב. יש לי גם כאב במפרק הלסת. חשוב לציין שלא כל הזמן. רק הברכיים זה דיי מפריע. לאחרונה מינואר כאב בכתף בתנועות מסוימות וכעת יש בעיה חדשה כאב בגב באזור עמוד השדרה בגובה האגן. זה קורה רק במצב שכיבה. עד כדי כך שאני כבר לא מסוגלת לישון. בבוקר ממש קשה לי לקום ואז גם אני מרגישה את הברכיים. ואחרי יקיצה וקצת תנועה זה עובר. אני בטוחה שיש לי איזו דלקת שלא מאובחנת. מה אני יכולה לעשות? רק לקחת כדורים כמו מוסול או אתופן? האם אתה ממליץ על חגורת גב? תודה

שלום רוב דלקתות המפרקים מתבטאות בשלב כלשהו בנפיחות במפרק כלשהו. בהיעדר נפיחות כזו הסבירות לדלקת מפרקים פחותה בעיקר אם התלונות ממושכות מאד. כאב גב שמקורו בדלקת בדר"כ מעיר מהשינה או חמור יותר בבוקר ומשתפר בהדרגה במהלך היום.

26/06/2021 | 17:07 | מאת: יעל

אין לי נפיחות בכלל. רק כאבים וזה מקשה עליי את התנועה. לא שמתי לב וכתבתי לך שוב ב-26.6. מה עושים אם כאבים שמטיילים בגוף.כל פעם אזור אחר. איזו דלקת זו? איך מטפלים? תודה

מנהל פורום דלקות מפרקים