דלקת מפרקים שהגיבה לאנטיביוטיקה

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

20/06/2021 | 17:02 | מאת: מתן

שלום ד"ר עודד, תודה מראש על העזרה. לפני בערך חודש התנפחה לי הברך בלי חבלה (אולי עמדתי קצת יותר מדי בלילה שלפני, מה שאני לא רגיל לעשות). יומיים לאחר מכן התחילו לי כאבים בפרק כף היד וכמה שעות לאחר שהכאבים בפרק כף היד התחילו הגעתי למצב שאני לא יכול להזיז את היד בכלל וממש הרגשתי כאילו תקוע לי מסמר ביד. חשדתי שזה זיהום אז לקחתי אנטיביוטיקה שהייתה לי (מאקליבן) ולאחר שלושה ימים הרגשתי כמו חדש אבל המשכתי לקחת את האנטיביוטיקה. סיימתי את האנטיביוטיקה לאחר שבוע. המצב היה בסדר למשך כמה ימים נוספים ואז התחלתי להרגיש עקצוצים בפרק כף היד שוב. הפעם לקח כמה ימים עד שהיד חזרה למצב הקיצוני. בשלב הזה לקחתי עוד פעם אנטיביוטיקה, שוב על דעת עצמי ושוב את אותו סוג. שוב לאחר כמה ימים הרגשתי טוב. המשכתי עם האנטיביוטיקה אבל הפעם הכאבים חזרו. הלכתי לרופא והוא רשם לי אוטריקוקסיב ולקח לי בדיקת דם. הוא טוען שזה לא זיהום. התרופה שהוא רשם לי לא העלימה את הכאבים אלא רק הקלה עליהם מעט. לאחר כמה ימים על התרופה הזו היד חזרה למצב הקיצון, כבר בפעם השלישית ובלית ברירה פניתי למיון (אתמול בבוקר). שם עשו לי צילום ולקחו לי בדיקת דם (מהוריד, לא מהנפיחות שביד). הרופא במיון גם לא חושב שזה זיהום. לבסוף קיבלתי זריקה של וולטרן ומרשם לאיבופן. כרגע מצב היד קצת יותר טוב והנפיחות ירדה אבל עדיין כואב לי מאוד. החשש שלי הוא שהתרופות האנטידלקתיות רק מטפלות בסימפטומים של מה שאני חושד שהוא זיהום. בכל אופן, הפנו אותי לראומטולוג והצלחתי לקבוע תור רק לחודש עשירי. אשמח לשמוע את דעתך ואם אתה חושד שזה זיהום וששווה לקחת בדיקת דם מהיד הנפוחה אשמח להגיע אליך לבדיקה. שוב תודה.

שלום מהתאור שלך סביר פחות שמתאים לזיהום ויותר לדלקת. מסכים שכדאי לפנות לראומטולוג. מציע לתעד את הנפיחות במצלמת הטלפון לקראת המפגש עם הראומטולוג

מנהל פורום דלקות מפרקים