מינון בריא של Allopurinol

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

10/06/2021 | 12:50 | מאת: ברוך

שלום אני בן 46,אני סובל מGout (שגדון) כבר 20 שנים.רמה של חומצת שתן בדם בבדיקה אחרונה שהייתה לפני שנה- 8.7mg/dl. כרגע יש כאבים בתחתית אגודל של כף רגל או ליד קרסול. בעבר ניסיתי ליטול Allopurinol אבל גם במשך תקופת נטילתו הרגשתי כאבים ואחרי כמה חודשים של נטילתו התחילו כובד,צריבה וכאבים בבטן עליון ואז הפסקתי ליטול אותו. כעת אני רוצה להתחיל ליטול אותו עוד הפעם. האם אפשר ליטול את allopurinol במינון יותר קטן- לא כל יום אלא כדור אחד 100mg ביומיים או שלושה ימים?

שלום מקובל להתחיל ב 100 מג ביום ולעלות כל חודש ב 100 מג תוך מעקב חומת שתן- ערך המטרה הוא מתחת ל 6. בהצלחה

מנהל פורום דלקות מפרקים