קולכיצין ליפול בכאבי גאוט

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

30/05/2021 | 09:31 | מאת: ברוך

שלום כעת אני נוטל תרופה קולכיצין לטיפול בכאבי גאוט 3-5 כדורים ביום ואני מרגיש כאבי בטן ובחילה, כאב גאוט הולך וקטן. האם קולכיצין זו תרופה רעילה ועלולה לגרום עוד נזק למערכות הגוף? האם טיפול בנוגדי דלקת שאינם סטרואידים יותר טוב ?

שלום רב קולכיצין אינו טיפול מונע בגאוט . המינון המקובל הוא בין 2 ל 3 כדורים ביממה ( 1-1.5 מג). הכדור יכול לגרום לשלשול ולכאב בטן. אין ערך למינון גבוה מ 3 כדורים. בהיעדר התווית נגד ניתן להשתמש בנוגדי דלקת שאינם סטרואידים לצורך טיפול בהתקף חד ביעילות דומה לזו של קולכיצין.

מנהל פורום דלקות מפרקים