תפקיד דלקת כרונית בגוף

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

03/05/2021 | 14:41 | מאת: אלה

האם לתהליך דלקתי ממושך בגוף יש השפעה שלילית מצטברת, בדומה לערכי סוכר גבוהים או התקפים אפילפטיים? במילים אחרות, האם מספיק שהתרופה מורידה את רמת הכאב לנסבלת או יש לשאוף להגיע לרמיסיה מלאה בסימפטומים אשר מרמזת שגם הדלקת ירדה?

שלום דלקת ממושכת ללא קשר לסיבתה נחשבת מב לא רצוי בעל השפעות ארוכות טווח - למשל הגברת הסיכון לטרשת עורקים. במחלות דלקתיות אנו שואפים בדרך כלל לשפר הן את המדדים הקליניים ( כאב ועוד) והן את מדדי הדלקת כפי שהם מתבטאים בבדיקות המעבדה.

מנהל פורום דלקות מפרקים