ללא איבחון של RA מעל 5 שנים

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

19/03/2021 | 17:15 | מאת: סיגח

שלום, אני גרה בקנדה. חולת סכרת סוג 1 מזה 18 שנים. אני סובלת כבר כשנה וחצי מתחילת המגיפה של קוביד 19 מנפיחויות של דלקת פרקיםבאצבעות בהתאמה מדיספורמצייה סימטרית של הידיים והרגליים עם איבוד שריר. לדעתי הלא מקצועית אני סובלת גם מ Hallux Rigidus, metatarsalgia, Bruxism, וגם מבליטה מתחת לצוואר מאוד כואבת בין השכמות שקשורה לאוסטאופורוזיס לדעתי. הבעייה שאני לא מתאימה להגדרת המספר שקובע שישלח דלקת פרקים אוטואימונית ועוד שהרופא הראומוטולג שלי בטוח שזה רק אוסטיואורטיס, דלקת הפרקים האוטואימוניות עושה בי שמות כל יום שעובר. לי ברור שאני סובלת משתי המחלות היות ואני חולת סכרת סוג 1 ובכן האחראי על דלקת פרקים אוטואימונית הוא אותו גן שקשור למחלת הסכרת מסוג 1. אני בת 52 מה שמסביר את סיכויי לחלות בעוד מחלות אוטואימוניות. איך לדעתך אפשר להסביר לרופא מלומד שהוא טועה באיבחון ואני בעצם זירו נגטיב??? אני חייבת להתחיל לקבל תרופות להיות המחלה כי כל יום שעובר אני מוצאת שהגוף נמצא בירידת תפקוד דרסטית. תודה רבה מראש .

שלום דלקת מפרקים היא אבחנה קלינית בינתיים . ישנן דלקות מפרקים ללא ממצא בבדיקות המעבדה. אם לתחושתך יש תהליך לא מבורר מציע לפנות לרופא נוסף.

מנהל פורום דלקות מפרקים