שאלה..................

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

05/03/2021 | 18:13 | מאת: מאור

בן 22 ברקע גאוט מגיל 14 (עם סיפור משפחתי חזק וגם מגיל צעיר) ישנם העדויות לטופי וליצור אבנים בכליות, יל"ד מטופל תרופתית (לא משתנות) AF,שומנים בדם שכעת מאוזן תרופתית. לאחרונה ישנה ירידה מתמשכת בערכי UAמ11 עד ל6.8 אך עדיין ללא בערכי מטרה מקפידד מאוד על תזונה נמנע מכל מה שמומלץ לגאוט נוטל אלוריל 600 וקולכצין מעלה את אלוריל במאה עד הגעת להערך מטרה או להעידר התקפים על אף הירידה חווה התקפי גאוט בבוהן ובברכים ובכף היד  בנוסף יש לי אבחנה קודמת של ספונדילוארתרופתיה בגלל עדות לסקרואליטיס בהדמיות קודמות של SIJ. בפניה קודמת לראומטלוג מטפל שלי שלח אותי לMRI חוזר בשאלה לשינויים דלקתים או החמרה. גם בעקבות קישיון בוקר במספר מפרקים ואנמנזה שמכוונת לשילוב שמחלות מפרקים (לדברי ראומטולוג) כן לאור ירידה ביכולת אחיזה בכפות ידים אך על פי הכיתוב נצפה תיאור שונה אשמח לדעתך באופן כללי. פענוח MRI:בגובה D12-D11 :הודגם בלט דיסק משמעותי הלוחץ על קדמת השק התקאלי ומשמאל משיק את חוט השדרה. בגובה L1-D12 :ללא שינויים פתולוגיים. בגובה L2-L1 :ללא שינויים פתולוגיים. בגובה L3-L2 :ללא שינויים פתולוגיים. בגובה L4-L3 :ללא שינויים פתולוגיים. בגובה L5-L4 :ללא שינויים פתולוגיים. בגובה S1-L5 :ללא שינויים פתולוגיים. לאחר הזרקת גדולינים אין עדות להאדרה. בסיכום: בלט דיסק בגובה D12-D11 מרכזי ומשמאל. אין סימנים דלקתיים. להלן תוצאות סריקה בתהודה מגנטית של המפרקים הסקרואיליאקלים: הבדיקה בוצעה בטכניקת TSE בשקלול STIR, T2, T1.במישורים אקסיאלי וקורונלי בלי ועם הזרקת גדוליניום קיימים מוקדים של החלפה שומנית סובכונדלרית. חלקם סובכונדלרים. בהשוואה לבדיקה הקודמת מה- 19/10/18 נראה שהממצאים דומים ממה שהיה. אודה למענה . נ.ב לאחר הבדיקה גופנית של ראומטולוג ולאור אנמנזה המכוונת נוסף טיפול בסאלזופרין. שגם בעבר נטלתי זאת עם מטטרוקסט והועיל מאוד

שלום בעייה מורכבת ויוצאת דופן. רק לאחר עיון מעמיק בפרטים ניתן יהיה לתת חוות דעת רצינית.

מנהל פורום דלקות מפרקים