פרדניזון וחיסון נגד קורונה

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

21/02/2021 | 23:41 | מאת: מיכאלה

מקבל פרדניזון עקב דלקת חריפה בגוף. הבנתי שמותר לקחת חיסון רק כאשר מגיעים ל10 מג פרדניזון. האם כאשר אגיע ל10 מג יכולהלקחת באותי יןם את החיסון או שיש לחכות עד שרמת הפרדינזון בגוף תגיע ל10 מג. תודה מיכאלה

שלום אין על תשובה חד משמעית. יש לאזן בין הצורך לאזן את המצב הרפואי בגינו ניתן הפרדניזון לבין הרצון להפחית ככל האפשר כדי להשיג תוצאה חיסונית טובה. ככלל מינון של 10 מג ומטה בדרך כלל אינו גורם לדיכוי חיסוני משמעותי מבחינת התגובה לחיסון.

מנהל פורום דלקות מפרקים