כאבים ואודם בעיניים יחד עם כאב גב סרביקלי

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

10/02/2021 | 22:49 | מאת: יקיר בן מנשה

חייל בן 22, שולל אלרגיות, שולל עישון, סובל מ Ankylosing Spondylitis, ובעיות אורתופדיות (קרעי לברום ירך דוצ, בלטים לומבריים, סקוליוזיס קל טורקרלי), נוטל NSAIDS בתדירות גבוה - ארקוקסיה ואטופן (ללא הטבה משמעותית). אבחנה של AS נקבעה ע"י ראומטולוגית בנהריה על פי: סקילירוזיס סקרו-איליאק דו"צ, תגובה קלה לארקוקסיה בניסיון לאחר שבמשך למעלה משנה השתמשתי בעיקר באחרים, כאבים בעל אופי דלקתי (מעירים משינה, מוחמרים במנוחה וכו'), כאבים כרוניים למעלה משנה וחצי, עדות לקשיון בוקר למעלה משעה, הגבלה משמעותית בעת כיפוף גב תחתון במבחן schober, כאבים בעת כיפוף ברך. ללא מדדי CRP לדלקת, HLA-B27 שלילי, ANA תקין, ברזל 46 אריתרופויטין 5.9. -------------- לאחרונה אני סובל מכאבים בעיניים, בפרט בעין ימין. החל בבוקר אחד לפני שבוע, ונמשך מספר ימים. בנוסף, שמתי לב שהעיניים אדומות מאוד באזור הלובן העיניים, במיוחד בימין בצוכה קיצונית. במשך מספר ימים, הכאב תפס אותי. אופי כאב לוחץ, מקשה לסגור את העין. שולל חבלה או סיפור מקרה טראומטתי מחשיד אחר. בנוסף חווה בשבועות האחרונים כאבים מתגברים באזור הצוואר, כאב משמעותי בעת כיפוף הראש לאחור, קשיון בוקר משמעותי, כאבים בעת מנוחה. מרוב כאבים בלילות אני ממש מנסה לשכב ללא הכרית להקל את התנוחה של הצוואר, כאב בעל אופי מכני מעט. אשמח לייעוץ בנושא, בדבר האבחנות לבעיות החדשות, טיפול יעיל מסוים, צורך בדימות וכו'.. תודה רבה! ---------------- צרפתי תמונה שצילמתי לא מזמן של עין ימין. קישור: https://ibb.co/WfsWfj1

שלום רב רצוי להיועץ ברופא עיניים לאור זאת שזו כעת התלונה המשמעותית.

מנהל פורום דלקות מפרקים