אבחון ראומטולוגי עפ בדיקת דם

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

10/02/2021 | 16:48 | מאת: ורד

שלום רב. אבחנו אצלי RA. עפ בדיקות דם(RF-120 anti ccp-5.5) אני אמורה להתחיל השבוע טיפול. את האבחנה גילינו במפתיע תוך בירור בכאבי גב תחתון של 6 חוד. עם ממצאים בmri לסקרואיליאקיס. בבדיקות הדם נמצא חיובי לגן hbl-27. שאלתי היא, האם יכול להיות שיש לי דלקת חוליות מקשחת בנוסף לדלקת הפרקים? מכוון שיש לי רק תסמינים של כאבי גב חזקים . תודה רבה

10/02/2021 | 16:56 | מאת: ורד

הנורמה במעבדה ל anti ccp זה עד 2.0

שלום רב כאב גב תחתון כמעט אף פעם אינו ביטוי של RA. יש להיועץ בראומטולוג המטפל לגבי האבחנה שהוא מייחס לתלונותייך.

11/02/2021 | 15:57 | מאת: ורד

תודה על תשובתך. הראומטולוג ביסס את האבחנה עפ הבדיקות דם בלבד. אך עדיין נותרתי עם כבי גב ללא אבחנה. האם יכול להיות שיש לי דלקת חוליות מקשחת ולא Raכי זה מתאפיין בכאבי גב?

מנהל פורום דלקות מפרקים