פקטור ראומטואידי וחיסון קורונה

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

03/02/2021 | 21:34 | מאת: עדי

שלום רב, בת 39, מחלת רקע סרקואידוזיס שלא פעילה כ 8 שנים (כשהמחלה היתה פעילה היו ממצאים בריאות וטופלתי בסטרואידים) . לפני כשבוע וחצי התחסנתי נגד וירוס הקורונה ומאז תחושה של חוסר נוחות באיזור בית החזה, רעידות פנימיות (בעיקר באיזור בית החזה) והרגשה כללית לא טובה. הופניתי לבדיקות שונות - צילום חזה תקין, אקג ואקו לב תקין. בבדיקת דם של פקטור ראומטואידי התקבלה תוצאה 6. בעבר עשיתי מס׳ בדיקות דם לפקטור ראומטואידי ותמיד התקבלה תוצאה שקטנה מ 5. יש לציין שלפני החיסון הרגשתי מצוין. שאלותיי הן: 1. האם יכול להיות שהחיסון גרם לכך? 2. מה המשמעות של התוצאה הנ״ל והאם דורש טיפול? 3. האם כדאי לקבל את המנה השניה של החיסון? 4. האם הגוף היה מגיב לא קל לוירוס הקורונה אם כך הגיב לחיסון או שלא מחייב ואולי התגובה רק כתוצאה ממרכיבי החיסון? תודה מראש! עדי

שלום לחסון תופעות לוואי שונות מאדם לאדם ומאדם בריא לאדם שסבל בעבר ממחלה דלקתית. בהנתן שכל הבדיקות שציינת תקינות נראה כי הסיבה היא תופעת לוואי של החיסון ובתוך מספר ימים כנראה שהתופעות יחלפו. ההחלטה על החלק השני של החיסון צריכה להיעשות בשיתוף הרופא המטפל בשקלול התועלת אל מול תופעות הלוואי. ברוב האנשים התועלת עולה על תופעות הלוואי. בהצלחה

מנהל פורום דלקות מפרקים