פענוח mri גפה תחתונה

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

07/01/2021 | 13:35 | מאת: רויטל

שלום אשמח לקבל הסבר על ממצאי הבדיקה mri שעשיתי לאחרונה אוסיף אני חולת קרהון מזה 24 שנה וחולת סקרליטיס קידמי בעבר סבלתי מדלקות פרקים הולכות וחוזרות בחמש שנים האחרונות סובלת מכאבי גב איומים המעירים משינה עם הקרנה לרגל והירדמות מה שמעיר אותי משינה , בבוקר סובלת מכאבי גב תחתון וקושי בתנועה אשר מוקל במהלך היום וכאבי נוראיים באצבעות הידיים וקשיון בוקר שלא כל כך מוקל במהלך היום וכאב במרפקים mri אחרון שביצעתי להלן התוצאות : מצרפת קובץ אשמח לעזרה בהבנה אם מדובר בהבחנה חד משמעית של סקראיליאליטיס ומה המשמעות של המחלה מודה מראש על ההתייחסות

שלום אין קובץ מצורף. מהתאור יתכן שיש שתי בעיות נפרדות. האחת אולי כאב מפרקים הקשור לקרוהן והשני כאב בגב הלוחץ על עצב וגורם להירדמות של הרגל. יש להבדק על ידי ראומטולוג ואורטופד ובהתאם לתוצאות MRI להחליט על הטיפול שיתכן ויכלו גם תרופות וגם התערבות לא תרופתית.

11/01/2021 | 00:31 | מאת: רויטל

מודה על ההתייחסות המהירה אפרט את הפיענוח ברשותך מודגמת בצקת והאדרה לשדית מינימלית במשטח הפקרי האיליאקאלי הימני , מודגמת בצקת והאדרה לשדית מינימלית משני צידי המפרק הסקרואיליאקאלי השמאלי ,הממצאים מחשידים לסקרולאיאטיס פעילה אשר לא הודגמה בבדיקה mri הקודמת ,הפורמליניות הסקרליות מודגמות תקינות מודגמת עוצמת אות תקינה מלשד החוליות המותניות , אשמח לקבל עזרה עד שאפגש עם ראומטולוג על איזו מחלת פרקים מדובר ואם היא מאפיינת את הכאב במפרקי הידיים והמרפקים מודה מראש כ על ההתייחסות תודה

מנהל פורום דלקות מפרקים