צילום אגן

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

06/04/2013 | 21:55 | מאת: נדב

שלום עקב כאבים ממושכים בחלק האחורי של האגן בחיבור עם הגב וגם באגן וגם בפרקי הירכיים קיבלתי הפניה מאורטופד לצילום אגן שטרם ביצעתי. כתב שיש חשד לבכטרב. שבוע לאחר מכן הייתי אצל ראומטולוג בקופת חולים שהפנה ל"צילום סקרואיליאק" ואני מבין שזה בחלק האחורי של האגן. איבדתי את ההפניה של האורטופד לצילום אגן. 1. האם צילום סקרואיליאק וצילום אגן זה אותו דבר? 2. אם צילום סקרואיליאק לא מראה את כל האגן ולא מראה את פרקי הירכיים אז אני חושש שזה טעות לעשות את הצילום של הראומטולוג ואז יהיה חסר תמונה של פרקי הירכיים. מצד שני אם אקח שוב הפניה לצילום אגן ואעשה את זה אני חושש שלא יראו טוב את הסקרואיליאק... שורה תחתונה... איזה הפניה כדאי לבצע שתכיל גם את הסקרואיליאק וגם את פרקי הירכיים... תודה רבה

שלום צילום הסקרואיליאק שונה מעט מצילום האגן- הם משלימים זה את זה. צילום מפרק הירך יכול להיות מוכל בצילום האגן אך גם זה תלוי במה שרשם בדיוק האורטופד. לסיכום -התחיל בצילום של הסקרואיליאק וחזור לראומוטולוג. אם יהיה צורך בהשלמת צילום מפרקי הירך הוא יפנה אותך שוב

מנהל פורום דלקות מפרקים