anti ro חיובי וכניסה להריון

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

23/09/2020 | 10:41 | מאת: יעל

שלום ד״ר, יש לי אנטי ro גדול מ8 וana ifa 1:160. אנחנו מתכננים הריון. אני אסימפטומטית. כלומר אין לי שום תסמינים משום מחלה. גיליתי את הבדיקה הזו במקרה (בגלל שבהריון הראשון היה לי לקראת סוף ההריון עליה בתפקודי כבד, יש לציין שהתינוקת שלנו בריאה לחלוטין ולא ידעתי על התוצאות האלו בהריון הראשון) האם מומלץ לקחת פלקווניל בהריון? ראיתי שיש לו גם סיכויים לפגיעות בעובר בעצם לקיחת התרופה הזו. תודה רבה

שלום רב ההמלצה בנוכחות נוגדן זה היא לבצע מעקב הריון צמוד עם סקירת מערכות מוקדמת עם דגש על סקירת הלב על ידי אקו לב עוברי החל משבוע 16 ולאחר מכן כל שבוע עד שבועיים עד שבוע 26 כדי לוודא שלא מתפתח נזק ללב. אם נזק כזה מתפתח נהוג לתת טיפול בסטרואידים . אין עדות שפלקניל מועיל.

מנהל פורום דלקות מפרקים