בלוטה נפוחה תת ליסתית

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

25/08/2020 | 02:14 | מאת: לירן

שלום האם בלוטה תת ליסתית בצד אחד יכולה להיות עקב טיפול תרופתי באוטזלה? הטיפול כבר שנתיים ויש גם ירידה במשקל משמעותי כ 16 קג במהלך השנתיים של הטיפןל האם כדאי לשקול הפסקת הטיפול התרופתי?

שלום בלטה תת ליסתית אינה חלק מתופעות הלוואי של אוטזלה. ירידה במשקל יכולה להיות תופעת לוואי אם כי הירידה גבוהה מהצפוי ובדרגה כזאת קורית במיעוט המקרים. יש לברר על ידי בדיקת רופא אאג או המטולוג או רופא משפחה את טיבה של בלוטת הלימפה ולהתקדם בהתאם לממצאים לבירור/טיפול.

מנהל פורום דלקות מפרקים