בדיקות דם ראומטולוג

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

08/08/2020 | 19:34 | מאת: איציק

שלום אני בן 51 סובל לסירוגין מכאבים בכתף ובשכמות מזה חודשיים ,גם סובל מטניס אלבו יד ימין ,ראומטולג נתן לי לכשות בדיקות דם והכל יצא תקין חוץ מc4 שיצא 43 ..וגם ANAשיצא חיובי,,מה אני צריך לעשות לדעתך תודה.

שלום רב הסבירות שיש קשר בין הבדיקות לבין התלונות קטן. רוב כאב הכתפיים בגיל 51 נובעים מנזק לגידים מסובבי הכתף. בדיקת ה ANA חיובית בעד 15% מהאוכלוסיה בגילאים מסויימים ויש להתייחס אליה בראש ובראשונה בהקשר הקליני. יש לחזור לראומטולוג עם התוצאות

מנהל פורום דלקות מפרקים