המלצת אורטופד על זריקת ארטוקין

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

12/07/2020 | 01:48 | מאת: עדן

שלום רב שואלת בשביל בעלי בעלי בן 51 בשנתיים האחרונות סוהל מאוד מפגיעת עבודה בברך ימין נכון להיום אחריי טיפול של נוגדניי כאבים ופיזוטרפייה הרגל איכשהוא מעט החלימה אבל ברך שמאל ניפגיה מאוד כניראה מהעומס נכון לעכשיו כמעט חצי שנה צולע צליעה יומיומית לאחר בדיקת mri בברך שמאל טובחן קרע ושחיקה הומלץ לנו על ידיי האורטופד לזריקת ארטוקין רציתי לדעת עד כמה באמת ממליצים ואם כן ניפצרה הבעיה הקשה מזריקה כזו ואם יש פה בפורום אנשים שעברו זאת הוא ממש מיוסר ומתוסכל מהכאבים

שלום התועלת בזריקה מסוג זה קטנה בדר"כ. הטיפול בשחיקה של סחוסי הברך מורכבת מפיזיוטרפיה ונוגדי כאב בתוך התחלה. במקרים קשים במיוחד ניתן להחליף ברך על אף שהדבר אינו מומלץ בגיל צעיר בשל הצורך לעבור שוב את הניתוח כעבור כ 10-15 שנים

מנהל פורום דלקות מפרקים