מיפוי עצם-בשאלה של כאבים אפשריים בבית החזה.

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

16/05/2020 | 16:29 | מאת: פלמח

שלום ד"ר רציתי לשאול האם תוצאת המיפוי יכולה לתת הסבר לכאבי בית חזה וגב עליון שיש לי מזה מספר שנים. תוצאות: קליטה מעט מוגברת באספקט קדמי של גופי חוליות T8-T7. ללא קליטות פתולוגיות בשאר השלד. הכליות מודגמות בגודל ומיקום תקינים. סיכום ______ קליטה מעט מוגברת בחוליות 8-T7 כמתואר- יתכן אוסטאופיטים האם זה יכול להיות משמעותי? ובכלל מה זה אומר? כל זה יחד עם בדיקות ana חיוביות בטיטר נמוך. תודה רבה. (מטופלת אצל ראומוטולוג-כרגע ללא אבחנה. בשלבי חיפוש.)

שלום רב מיפוי עצמות היא בדיקה בעייתית מבחינות רבות כיון שתוצאותיה הן בלתי ספציפיות ומחייבות כמו כל בדיקה התאמה לקליניקה. כך גם לגבי בדיקת ANA

מנהל פורום דלקות מפרקים