קושי לכופף את האצבעות בבוקר ואצבע 4 קופצת

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

16/09/2019 | 17:47 | מאת: רותי

שלום ד"ר כבר שבוע וחצי שאני קמה בבוקר עם נוקשות באצבעות בכף היד. קשה לכופף את האצבעות. זה התחיל מיד ימין ועבר גם ליד שמאל. בנוסף כשאני מנסה לקפל ולכופף את אצבעות אצבע 4 הקמיצה קופצת קצת. (בשתי הידיים) , במהלך היום הנוקשות משתחררת וניתן לכופף את האצבעות לגמרי ואין קפיצה(ביד שמאל יש לפעמים מעט קליקים כשמקפלים את האצבעות). זה מופיע רק בבוקר ולא בהמשך היום. בשבוע שעבר היה לוקח לזה סביבות חצי שעה ארבעים דקות להסתדר. היום זה לוקח בערך רבע שעה עשרים דק. בלילה יש תחושה של מין עיקצוץ ביד ימין ,לא תחושה של נמלים הולכות אבל כמו שהיד רדומה. ובמהלך היום אין את זה.. הידיים ללא נפיחות, אדמומיות, או חום. אודה מאוד אם אקבל הסבר לתופעה הזו שמטרידה אותי מאוד..

שלום קשה לומר חד משמעית מהתאור מה הבעייה היסודית אבל "אצבע קופצת" היא בדר"כ בעייה של מעבר גיד מכופף של האצבע במסילה שלו. ניתן להקל מאד על הבעייה בהזרקה מקומית. ההרדמות של היד בדר"כ קשורה ללחץ על העצב שמוביל ליד. האם שתי הבעיות הן ביטוי לדלקת מפרקים? לצורך זה יש לגשת לראומטולוג לבדיקה. בהצלחה

מנהל פורום דלקות מפרקים