חיסון של גיל חודשיים לתינוק והאם חולה בדלקת מפרקים - מסוכן ?

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

03/06/2019 | 18:05 | מאת: שני

שלום, הבת שלי צריכה לקבל חיסון של גיל חודשיים עוד שבוע, בחיסון הנ"ל יש את החיידק הרוטה, האם זה מסוכן עבורי? לא להתקרב אליה ? מה צריך לעשות שזה לא יפגע בי ושהיא תוכל לקבל את החיסונים כמו שצריך.

שלום מדובר בחיסון חי מוחלש ועל כן בעל פוטנציאל להעברת מחלה ובעיקר לאנשים עם דיכוי חיסוני. ההמלצה המקובלת היא להמנע ממגע עם הצואה כ 14 ימים לאחר החיסון מכיון שהוירוס מופרש בצואה. כמובן שרצוי להתייעץ עם הראומטולוג המטפל.

מנהל פורום דלקות מפרקים