הפחתת סטרואידים בהיריון

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

07/09/2018 | 20:29 | מאת: מירי

שלום, אני סובלת מדלקת פרקים. היום אני בהיריון-שבוע 8. עם התכנון להיכנס להיריון, הציעה לי הראומטולוגית להתחיל בסטרואידים , עד שאכנס להיריון והסבירה לי שברגע שזה יקרה, עליי להפחית את הטיפול עד הפסקתו . קיבלתי פרנדיזון 10 מג ביום ,ועכשיו שבוע 7 להיריון , הורדתי את המינון בהדרגה ל-5 מג ליום ואני מרגישה טוב. באיזה קצב להוריד את ה-5 מג הנותרים? תודה מירי

שלום הריון הוא מצב דינמי מאד וגם מחלתך עשויה להשתנות ( להקל או להחמיר) במהלך ההריון כך שאין כאן דרך ליעץ מה לעשות בלי להכיר את כל הנתונים. באופן כלליהפחתה של פרדניזון מתחת ל 5 מג צריכה להיות איטית ( משהו שבין ירידה של 1 מג פעם בשבועיים לפעם ב 4 שבועות)

מנהל פורום דלקות מפרקים