מה זה היחלשות המערכת החיסונית

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

23/08/2018 | 22:01 | מאת: מאיר

ערב טוב מה הכוונה בהיחלשות המערכת החיסונית? האם בבדיקות דם שגרתיות (ספירת דם ומדדי דלקת וכדו') יש רמזים לכך שמערכת החיסון נחלשה, או שזה יכול לקרות גם ללא כל ביטוי בתמונת הדם? (בדיקות הדם אצלי תקינות). ושאלה ספציפית. אחת הסיבות להתפרצות הנגיף שגורם לשלבקת חוגרת, זה מערכת חיסון חלשה. מה זה אומר לגבי בחור בן 43 שמקבל פתאום שלבקת חוגרת? שמשהו במערכת החיסון שלו לא תקין? תודה על המענה

שלום היחלשות של מערכת החיסון אינה דבר יחיד. תתכן פגיעה במרכיבים רבים ושונים שלכל אחד יהיה ביטוי אחר. את חלקם ניתן לראות בספירת דם םשוטה וצורות אחרות מצריכות בדיקות מיוחדות. שלבקת חוגרת יכולה להופיע אצל כל אדם ללא קשר למצבו החיסוני.

מנהל פורום דלקות מפרקים