סקרואיליטיס קורטיקלית

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

07/01/2018 | 21:56 | מאת: מ.ב

פיענוח mri בסריקה למפרקים הסקרואיליקליים , נראת סקרוזיס קורטיקלית ותת קורטיקלית בעיקר בצד האיליקלי של המפרקים הסקרואיליקליים שינויים קיימים גם בצד הסקרלי אך הם בולטים יותר הצד האיליקלי קיימת אי סדירות קורטיקלית מינימלית אין ארוזיות ממש קיימים מוקדים של בצקת לשד עצם תת קורטיקלית משני צידי המפרק מימין ומשמאל אין אנקילוזיס קיימת החלפה שומנית תת קורטיקלית האדרה בגדוליניום במידה קלה הפורמינה הסכיאטיים חופשיים ללא האדרנ חרחגה בעמוד שידרה המותני בגדוליניום. מה זה אומר? בדיקות דם הכל תקין אין סימני דלקת

שלום בהקשר הקליני המתאים הממצאים יכולים לכוון לדלקת מפרקים במפרק ה SACROILIAC. מי ששלח אותך לבדיקה ( ראומטולוג יש להניח) צריך להחליט האם זה תומך בחשד שהיה לו לגבי דלקת. אם כן -יש טיפול.

מנהל פורום דלקות מפרקים