כדאיות ניתוח וסיכוניו

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

15/12/2012 | 15:24 | מאת: יצחק

הנני חולה AS מזה 4-5 שנים, מעבר למחלה עצמה המגבלות שלי הינם בטווחים של ימינה ושמאלה בצאוור ובעקיר מפריע לי הרמת הראש והורדתו שם המגבלות גדולות יותר. אני מטופל ביומירה כשנה וחצי, היה שיפור בהתחלה ואחכ יש מניעת הדרדרות המחלה קרי הטווחים אצלי. אני בן 41.5 משקל 90. occiput-wall 12 schoeber 13 thoracic ampliation 3.7 עניים ללא uveitis צילום חזה תקין CBCnl,ESR74,GL109,SMAnl,CRP1.66,urine nl נתונים מחצי שנה אחרונה. הבנתי מאורטופד ומומחה שיש לי חוליות "דבוקות" או "רתוכות" ולכן אינני יכול להרים ראש. שאלתי היא : האם יש אפשרות לנתח מצב זה ולתקנו? האם יש סיכונים בניתוח מיוחדים ואם כן איזה? האם יש לך נסיון בניתוח מסוג זה? תודה מראש יצחק עביה

שלום הסיבה העיקרית לניתוח מבחירה ב AS היא תיקון זוית לצורך שדה ראייה תקין. זהו ניתוח לא פשוט כולל בדר"כ התערבות במספר חוליות, אך הוא נעשה כאמור כאשר המצב לא מאפשר חיים תקינים מבחינה שדה הראייה. למעשה יוצרים קיבוע מחדש של עמוד השדרה המותני והגבי בזווית טובה יותר. אחוז הסיבוכים הנוירולוגיים המתואר בספרות הוא כ 2-4% .יש להיוועץ באורטופד עמוד שדרה מויסה.

מנהל פורום דלקות מפרקים