Enbrel - תופעות לוואי

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

19/12/2017 | 14:59 | מאת: נ.כ.

שלום רב ד״ר קמחי, בני בן השבע סובל כבר כשלוש שנים מדלקת פרקים של הילדות (דמ"א). בעבר הוא טופל במשך כשנה עם זריקות Metex אך עקב תופעות לוואי חזקות הפסקנו עם הזריקות האלו. לאחר הפסקה של כמה חודשים התחלנו, לפני כחצי שנה, טיפול באמצעות זריקות אנברל (Enbrel). בהתחלה לאנברל הייתה השפעה חיובית מאוד על מצבו אולם לאחרונה, לאחר הזריקה, מתחילים לו גירודים חזקים באיזור הדקירה שיכולים להימשך עד יומיים-שלושה ולעיתים האיזור גם כואב או שורף מאוד. בכלל נראה כי האפקטיביות של האנברל נחלשת מזריקה לזריקה. שאלתי היא האם התופעות האלו שכיחות ונורמאליות? (במיוחד הגירודים). האם היית ממליץ לנו להפסיק עם האנברל ולחפש טיפול אחר? אודה לך על התייחסותך

שלום איני ראומטולוג ילדים . באופן כללי זריקות האנברל יכולות לגרום לגירוי מקומי. ישנם תחליפים יעלים לאנברל אם יעילותו פוחתת או שתופעות הלוואי אינן נסבלות.

מנהל פורום דלקות מפרקים