שימוש ממושך באתופן

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

08/12/2012 | 10:09 | מאת: רחל

אני בת 48 מאובחנת ב R.A מזה כשנה וחצי. היו לי מס' חודשים קשים בחורף שעבר ומהקיץ אני בשיפור מתמיד. אני מטופלת בפלקווניל ואתופן וכן טיפולים אלטרנטיבים שונים. השאלה לגבי שימוש ממושך באתופן (ירדתי בהדרגה מאתופן 600 לאתופן 300 או 200). הראומטולוג המליץ על מטרותקסט אבל העדפתי להמשיך עם אתופן כל עוד מצבי קל יחסית. אבל אני כל הזמן בהתלבטות- לא שקטה האם אני נוטלת סיכון ומפספסת למעשה את האבחון המוקדם. מה דעתך?

שלום מדברייך אני מבhן שהאבחון כבר נעשה. אם את נזקקת לאתופן על בסיס קבוע סימן הוא שדלקת המפרקים אינה בשליטה והנזק מתמשך. הפלקניל לא מספיק ועל כן נשמע שמטוטרוקסט היא הבחירה הנכונה.

מנהל פורום דלקות מפרקים