סקלרודרמה פעם חיובית ועם שלילית בבדיקות דם

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

16/01/2017 | 12:20 | מאת: מישהו

שלום,שאלתי פה שאלה לגבי בדיקות דם שעשיתי דרך קופת חולים כללית שיצאו שליליות חוץ מהנוגדן scl70 שיצא 2.1 כשהטווח הוא בין 0.0 - 0.9. עשיתי שוב את הבדיקה במרפאה פרטית (מדיקל סנטר), חמישה ימים אחר כך והתוצאה הייתה שלילית לגמרי עם 3.9 כשהטווח הוא בין 0-15 שלילי 15-25 גבולי 25 ומעלה חיובי 3.9 זה שלילי מוחלט לא? יומיים אחר כך עשיתי בדיקה חוזרת דרך כללית...ושוב 2.2 (יותר מפי שתיים מעל הנורמה) כשהטווח ההנורמלי הוא עד 0.9. איך זה יכול להיות שתוך יומיים יצאתי גם חיובי וגם שלילי? או שהנוגדן קיים אצלי או שלא. אשמח להסבר כי אין לי מושג מה הולך פה.

שלום הבדיקות נעשות במכשירים אוטומטיים עם רגישויות שונות. כל עוד בדיקת ה ANA שלילית אזי לא יתכן שהנוגדן ל SCL70 חיובי

מנהל פורום דלקות מפרקים