דלקות מפרקים שונות

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

05/10/2012 | 20:17 | מאת: גדי

שלום רב, אני בן 57 וסובל מגאוט, שחיקת סחוס בברכיים וכאבים שונים במפרקים. פרט לכך, סובל מאוסטיאופורוזיס שאובחן לפני כ-5 שנים ומטופל תרופתית, תוספי תזונה והתעמלות בונה עצם ותת-תריסיות מגיל 40. סובל מעודף משקל מסוים (BMI=29) אך לא מצליח לרזות אלא רק לשמור על משקל קבוע (למנוע עלייה). אני מטופל הן ע"י אנדוקרינולוג והן ע"י רופאת המשפחה בכל אחת מהמחלות הנ"ל באופן ספציפי: אלוריל 300 מ"ג נגד הגאוט, נוסה מגה גלופקס ע"י אורתופד לצורך הטיפול בשחיקת הסחוס, כולל מדרסים ומגיני ברכיים המכילים ג'ל, אקטונל, ויטמין די ותוסף סידן לאוסטיאופורוזיס ואלקטרוקסין לבלוטת המגן. יש לצין שהגאוט ושחיקת הסחוס בברך הופיעו בשנה האחרונה. שחיקת הסחוס אף קשורה לדעתי לעומס יתר באימוני כושר כשהופעל לחץ גדול מדיי על הברכיים בניסיון לחזק את עצם צוואר הירך. שאלתי היא האם ניתן לטפל בבעיות במפרקים בצורה כוללת יותר מאשר להתאים תרופה לכל דלקת בכל מפרק (אחת לגאוט, אחרת לשחיקת הסחוס)? אם כן, האם הכתובת היא רופא פנימאי? ראומטולוג? רופאת המשפחה מטפלת במסירות, אך בכל דבר לחוד, כאמור. תודה.

05/10/2012 | 20:19 | מאת: גדי

לציין שבעת התקף מטופל גם ע"י ארקוקסיה או נוגדי דלקת לא סטירואידיים אחרים.

מנהל פורום דלקות מפרקים