שאלה

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

05/10/2012 | 07:35 | מאת: יעל

שלום לך אני אישה בת 49 פעילה מאוד. לאחרונה התחלתי לסבול מגלי חום. כמו כן אני סובלת מכאבים בכל הפרקים בגופי. החל מהפרקים בכפות הידיים, ברכיים, מרפקים,כתפיים,כפות רגליים ואפילו באוזניים. הכאבים מופיעים במיוחד לאחר מנוחה. כאשר אני הולכת ובתנועה אני משוחררת לגמרי. אבל לאחר ישיבה קצרה אוהתעוררות בבוקר אינני מסוגלת להתישר ולדרוך על כפות הרגליים. ערכתי בדיקת דם של ראומטואיד פקטור והיא יצאה שלילית. אשמח לשמוע את דעתך ולקבל מידע לגבי בדיקות עזר נוספות על מנת להגיע לאבחנה כדי שאוכל לבל טיפול ולמנוע מימני סיבוכים עתידיים. אני אישה מאוד עצמאית ופעלתנית ובכלת קריירה ונוכחות הסמפטומים משפיעים גם על מצבי הנפשי. אודה להיתיחסותך יעל

שלום יעל תלונותייך המפרקיות אינו מספיק ספציפיות כדי לעשות אבחנה. ההקשר לגלי החום מעלה שאלה לגבי מנופאוזה שלפעמם כרוכה בכאבים בשריר/שלד. אין בדיקה ספציפית שאני יכול להמליץ מעבר לבדיקת ראומטולוג שיתרשם מתלונותייך ומהבדיקה הגופנית.

מנהל פורום דלקות מפרקים