ברזל, סידן ואומגה 3

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

17/10/2011 | 07:48 | מאת: אני

אשמח לדעת: 1. באלו מאכלים יש יחסית כמות גדולה של ברזל? 2. באלו מאכלים יש סידן? פרט למוצרי חלב 3. האם עלי לאחסן אומגה 3 (של אלספה-9 חודשים) במקרר? היא נמצאת כבר כחודשיים על יד מיטתי ולא במקרר. המון תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
21/10/2011 | 12:49 | מאת: מירב רבר

הי לך. ברזל בכמות טובה שגם נספג טוב לגוף נמצא במזונות מהחי שצבעם אדום: בשר אדום, הודו אדום. כבד אינו מומלץ בהריון. איברים פנמיים אחרים - טחול ולבבות אפשר בהריון. ביצה. יש גם ברזל בקטניות, פירות יבשים, אך כדאי לאכול אותם יחד עם מזון העשיר בויטמין C לשיפור הספיגה כגון עגבניה, לימון, פלפל אדום, תפוז... סידן שלא ממוצרי חלב ניתן למצוא בסרדינים , בטחינה משומשום מלא, בכרוב וברוקולי, אבל למי שלא אוכל מוצרי חלב הייתי ממליצה לקחת תוסף סידן של 500 מ"ג כי קשה לקבל סידן שלא ממוצרי חלב. לגבי אומגה 3 רצוי מאוד לאחסן בקירור שכן היא רגישה לקלקול. לבריאות מירב רבר

מנהל פורום תזונה בהריון